Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietspompen: Tips en informatie

Fietspompen: Tips en informatie

Een fietspomp is een goedkoop en simpel apparaatje, maar wel heel belangrijk. Hoe belangrijk? Dat merk je wel als je ergens met een lege band staat.


Hier kijken we naar verschillende soorten fietspompen, voor thuis en voor onderweg. Tevens geven we informatie en tips voor als je een fietspomp wilt kopen.

Wil je weten wat er allemaal aan fietspompen te koop is? Of gewoon goedkoop een goede fietspomp kopen? Kijk dan bij de aanbiedingen van fietspompen voor alle mogelijkheden en prijzen.

Jumbo fietspompen
De meest bekende fietspomp is de klassieke stalen fietspomp met een voet, een houten handsvat en een luchtslang met knijpklem. Deze ijzersterke onverwoestbare fietspomp wordt ook wel Jumbo fietspomp genoemd naar de fabrikant die deze fietspomp ontwikkelde en nog steeds verantwoordelijk is voor een groot deel van deze fietspompen. De Jumbo fietspomp is een voetpomp omdat je deze kwalitatief uitstekende fietspomp met je voet op zijn plek houdt tijdens het pompen.

Er zijn nog veel meer voetpompen, vaak met een veel moderner design en gemaakt van een veel lichter materiaal. De kwaliteit haalt het echter niet bij die van Jumbo fietspompen.

Jumbo fietspompen zijn geschikt voor Hollandse ventielen (het Dunlop ventiel). Voor afwijkende ventielen kun je een koppelstuk aanbrengen op het ventiel.

Mini fietspompen om mee te nemen
Jumbo fietspompen zijn geweldige fietspompen, ze hebben echter één nadeel, je kunt ze echt niet altijd op de fiets meenemen. Daarvoor heb je een fietspomp nodig die klein genoeg is om bij je op de fiets te dragen. Dat kan in een zadeltas of in een fietstas zijn, maar je hebt ook mini fietspompen die geleverd worden met een accessoire om ze op het fietsframe te bevestigen. Zo heb je altijd een fietspomp bij de hand als je een lekke band krijgt.

Fietspompen met drukmeter
Naast veel eenvoudige fietspompen zijn er ook meer uitgebreide pompen voor de fiets te koop. Bijvoorbeeld fietspompen met een drukmeter (spanningsmeter of manometer). Deze vertellen je heel nauwkeurig de bandenspanning zodat je je banden optimaal van lucht kunt voorzien. Deze fietspompen zijn vooral bij mountainbikers en racefietsers populair maar je komt ze ook steeds vaker tegen op standaard goedkope fietspompen.

Fietspompen met luchtpatronen
Snel een band volblazen met lucht zonder te pompen? Dat kan met fietspompen met luchtpatronen. Een makkelijke maar vrij dure manier van banden volpompen.

Kijk voor informatie over alle soorten fietspompen en hun laagste prijzen bij de aanbiedingen van fietspompen.
-->