Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » De schooltas mee op de fiets

De schooltas mee op de fiets

Een fietskrat, fietsmand of ruime fietstas, er zijn diverse manieren om de schooltas makkelijk op de fiets mee te nemen.

transportfiets scholier schooltas

Naar school met de fiets? Dan moeten er meestal heel wat boeken, schriften en andere spullen meegenomen worden. Gelukkig zijn er vele manieren om je schooltas mee te nemen op de fiets.

Een klassieker is natuurlijk de ouderwetse snelbinder. Maar nadat je tas voor de vijfde keer van je bagagedrager is gegleden begint het behoorlijk te irriteren. Daarom hier wat betere opties om je schooltas op de fiets mee te nemen.

De voordrager
Heel hip is de voordrager met daarop een mand of krat. Hierin kun je je schooltas leggen. Een transportfiets heeft van zichzelf al zo'n voordrager, maar heb je geen transporter en ook geen behoefte aan een nieuwe fiets, dan kun je ook een universele voordrager kopen. Deze past op iedere standaard-fiets zodat je deze als transportfiets kunt gebruiken.

Krat of mand
Op die voordrager hoort natuurlijk een krat of mand. Een mooie rieten mand is vooral bij meisjes populair terwijl de jongens gaan voor een stoere fietskrat op hun schoolfiets. 

Fietstassen
En dan heb je nog de fietstassen. Je kunt je schooltas in een enkele of dubbele fietstas transporteren, maar er zijn ook heel mooie afneembare fietstassen die je aan je bagagedrager bevestigt. Deze fietstassen zien er uit als een gewone tas en je kunt deze dus ook gewoon als schooltas gebruiken. Heel praktisch!

shopper fiets als schooltas
Afneembare fietstas (shopper) als schooltas


Wil je weten wat er allemaal te koop is op het gebied van fietstassen, fietskratten en fietsmanden en wat deze kosten? Kijk dan vooral eens bij de beste aanbieders op dit gebied.

Zie ook:


Onderwerp:
Draag je je schooltas op de rug tijdens het fietsen van en naar school? Of neem je de schooltas los mee op de fiets. Dat kan bijvoorbeeld in een fietsmand, fietstas of fietstas. Of gebruik een afneembare fietstas (shopper) als schooltas? Hier de tips.
 
-->