Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Bottecchia mountainbikes

Bottecchia mountainbikes

Bottecchia mountainbikes zijn Italiaanse mountainbikes van hoge kwaliteit en met een heel fraai design. Kijk hier voor de aanbiedingen.


Naast mountainbikes maakt Bottecchia ook racefietsen en sportfietsen, en tegenwoordig ook e-bikes en toerfietsen. De Bottecchia fietsen staan bekend om hun uniek gevormde frames. Het is een echt Italiaans design-merk.

Hoewel Bottecchia een erkend merk is worden de fietsen voordelig aangeboden. De prijs / kwaliteit verhouding van Bottecchia is dan ook geweldig. Kijk hier onder voor aanbiedingen in Nederland.


Deze Borrecchia aanbiedingen zijn wel zeldzaam want Bottecchia fietsen zijn moeilijk verkrijgbaar in Nederland en BelgiĆ«.


Over Bottecchia mountainbikes

Het fietsmerk Bottecchia is vernoemd naar Ottavio Bottecchia, de eerste Italiaanse wielrenner die de Tour de France won. Bottecchia won de Tour in 1924 en 1925. Hoewel het merk Bottecchia niet zo heel bekend is, is het in thuisland Italiƫ wel een belangrijk merk. O.a. de professionele Italiaanse wielerploeg van Dhrone Hopper Androni Giocattoli rijdt op Bottecchia fietsen en in het nabije verleden won Greg Lemond zelfs de Tour de France op een fiets van dit Italiaanse merk.

Ook op het gebied van de mountainbike sport is Bottecchia zeer actief. Ze hebben zelfs een groot Bottecchia mountainbike fabrieksteam dat aan de grote mountainbike wedstrijden meedoet.

Hierin mogen ze natuurlijk geen gebruik maken van de elektrische mountainbikes (e-mountainbikes) die Bottecchia ook maakt en verkoopt. 

Een Bottecchia mountainbike en andere Bottecchia fietsen zijn samengesteld uit de onderdelen van diverse topmerken. Heel veel onderdelen komen van Shimano, en verder komen we de naam van Suntour tegen als toeleverancier.
-->