Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Maxwell Flow, luxe goedkope damesfiets

Maxwell Flow, luxe goedkope damesfiets

Maxwell Flow is een lichte sportieve damesfiets voor dagelijks gebruik.


Deze damesfiets is voorzien van bijzonder veel luxe zoals een naafdynamo, rollerbrake en versnellingen en van vele extra's. Toch is de Maxwell Flow bijzonder goedkoop.

We hebben momenteel geen aanbevolen winkels voor Maxwell fietsen.
Kijk hier voor alternatieven.


Het is ongelofelijk hoeveel luxe en extra's de goedkope Maxwell Flow damesfiets biedt gezien zijn lage prijs. Noem het en het zit op deze fiets die toch maar een paar honderd euro hoeft te kosten.

Allereerst is de Maxwell Flow voorzien van drie versnellingen (Shimano Nexus), maar ook van een lichtlopende Shimano naafdynamo voor de voorverlichting. De achterverlichting (LED) werkt op batterijen. Hierdoor voel je geen weerstand als de fietsverlichting aanstaat en zijn er geen draden zichtbaar.

Het remmen gebeurt heel veilig met rollerbrakes, dat zijn moderne remmen die niet slippen. Ook veilig is de geheel dichte kettingkast.

Het frame van de Maxwell Flow damesfiets is van licht aluminium, evenals de velgen. De spaken en de bouten en moeren van het frame zijn van RVS (roestvrij staal). Om de wielen zitten anti-lek banden van Vredestein. De voorvork is comfortabel geveerd en heel eenvoudig met de hand te verstellen. Ook de stuurpen kun je makkelijk zelf aanpassen.

Voor het meenemen van boodschappen, een schooltas of voor andere bagage beschikt deze fiets over een sterke bagagedrager en trio-snelbinders. Een AXA Defender ringslot beschermt al dit moois tegen diefstal.

Kortom, de Maxwell Flow is een damesfiets die bijzonder luxe en compleet is. Maar aan de prijs zou je dat niet zeggen. Kijk in het eerdergenoemde overzicht voor de laagste actuele prijs.
-->