Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » De beste fietshelmen

De beste fietshelmen

Het hoofd is kwetsbaar op de fiets. Hoofdletsel is één van de meest voorkomende "schades" bij fietsongevallen. Een derde van alle fietskwetsuren bestaat uit schedelletsel of hoofdletsel.


Bovendien zijn dit de meest erge kwetsuren. Bijna alle dodelijke fietsongevallen hebben te maken met hoofdletsel. Gelukkig gebruiken sportfietsers en kinderen steeds vaker een fietshelm.

Statistieken wijzen uit dat vooral kinderen tussen de 10 en 15 jaar vaak slachtoffer zijn van een fietsongeval. Helaas is deze groep wat lastiger aan een fietshelm te krijgen.

Een fietshelm beschermt tegen een val waarbij de fietser op het hoofd terecht komt. Deze manier van vallen komt het meest voor bij kleine kinderen en racefietsers. Bij aanrijdingen door een auto of een andere fiets is een fiets-helm minder effectief. Of men moet toevallig op het hoofd terecht komen.

Het hoofd wordt verreweg het best beschermt door een zogenaamde pothelm. Dat is een helm die gedeeltelijk over het hoofd valt. Deze fietshelm is het meest effectief als deze zo laag mogelijk over de slapen valt. De slapen zijn namelijk de meest kwetsbare plek voor schedelbreuken. De schedel is hier maar 1 tot 3 millimeter dik!

Op zoek naar een veilige goede fietshelm? Kijk hier voor de beste winkels die fietshelmen verkopen.

Zie ook: Meer tips fietskleding
-->