Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Transportfiets

Transportfiets

De transportfiets is één van de oudste modellen van de fiets. Al snel na de ontwikkeling van de fiets werden er al transportfietsen gemaakt. Transportfietsen waren veel goedkoper en flexibeler in drukke straatjes dan paard en wagen en de eerste auto's.


Tegenwoordig is de transportfiets weer helemaal terug. Niet zo zeer om grote hoeveelheden te bezorgen boodschappen mee te vervoeren, maar als hippe fiets voor dagelijks gebruik.

Bijna ieder fietsenmerk heeft tegenwoordig weer transportfietsen in het assortiment.


Een transportfiets herken je aan de voordrager. Hierop kan een krat of een rieten mand staan. Een achterdrager komt niet altijd voor op een moderne transportfiets.

De meeste Nederlandse fietsmerken maken transportfietsen die ogen als een klassieke Hollandse fiets. Sommige fabrikanten laten zich minder door nostalgie leiden, zoals het meer internationaal georienteerde Puch, en geven hun transportfietsen een wat moderner ogend uiterlijk.

Maar laat je niet door het Oud Hollandse uiterlijk van veel transportfietsen misleiden. Vooral de wat duurdere transportfietsen zijn vaak modern uitgevoerd, met handremmen, versnellingen, digitale verlichting e.d. Deze klassiek ogende transportfietsen beschikken over alle moderne luxe.
-->