Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Gazelle Xanta schoolfiets. Verbazend goedkoop

Gazelle Xanta schoolfiets. Verbazend goedkoop

Gazelle is een kwaliteitsmerk dat niet bekend staat om zijn goedkope fietsen. Maar hun Gazelle Xanta College is bijzonder gunstig geprijsd.


De Gazelle Xanta College wordt door Gazelle als een schoolfiets in de markt gezet. Maar natuurlijk kun je deze goede fiets voor alle mogelijke fietstochten gebruiken.

Maar een schoolfiets is een garantie voor een stevige veilige fiets. Met alles dat nodig is voor een dagelijkse fietstocht maar zonder overbodige luxe. De Gazelle Xanta College is degelijk, veilig, sterk en onderhoudsvrij.

Om een helling en tegenwind te overwinnen beschikt deze Gazelle schoolfiets over 3 Shimano Nexus versnellingen die in de naaf zijn verwerkt. Daardoor beschikt de Gazelle Xanta College over een veilige compleet gesloten kettingkast.

Ook krachtbron voor de verlichting is verwerkt in de naaf in de vorm van een naafdynamo. Hierbij voel je geen weerstand als de dynamo wordt aangedreven. Ook deze verlichting is van Shimano evenals de remmen.

Deze remmen zijn rollerbrakes. Rollerbrakes zijn een verbeterde versie van de trommelrem die niet doorslippen en dus veel veiliger zijn.
-->