Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » GPS navigatie fiets

GPS navigatie fiets

Een navigatiesysteem voor in de auto kent iedereen, maar er is ook GPS navigatie voor op de fiets. Deze fiets navigatiesystemen wijzen je de weg over wegen die voor fietsers toegankelijk zijn.Wel over fietspaden dus, maar niet over snelwegen. Dat maakt een GPS navigatie voor de fiets veel beter geschikt voor een fietser dan een mobiel navigatiesysteem dat voor de auto gemaakt is. En ook is GPS fietsnavigatie ook beter dan fietsnavigatie op de smartphone.

Het voordeel van een navigatiesysteem op de fiets is dat je natuurlijk niet naar de weg hoeft te zoeken, maar de fietsnavigatie brengt je ook vaak op mooie wegen. De fietsnavigatie stuurt je namelijk niet over de bekende grote wegen maar ook over veel kleinere binnenwegen. De GPS weet immers altijd en overal de weg!

En terwijl een ander navigatiesysteem of de fietsnavigatie op een mobiele telefoon je de kortste weg van A naar B wijst kan je met een GSP navigatie systeem voor de op fiets een mooie fietsroute uitzetten, met hulp van de GPS navigatie fiets.


Garmin, Mio en Bryton maar ook minder bekende fabrikanten als Wahoo maken deze navigatiesystemen voor op de fiets.

Tip: Garmin Edge GPS navigatie fiets
Het meest populaire navigatiesysteem voor op de fiets is de Garmin Edge 800 serie (bijv. Garmin Edge 830). Deze Garmin Edge fietsnavigatie is voorzien van een touchscreen wat makkelijk op de fiets te bedienen is. Deze fietsnavigator doet heel wat meer dan alleen de weg wijzen. Je kunt er ook fietsroutes voor downloaden. Op Garmin Connect staan 30 miljoen fietsroutes uit de hele wereld.

Fietsroutes kun je ook zelf op de computer uitstippelen en daarna naar je navigatiesysteem sturen.

De GPS ontvanger van de Garmin Edge fietsnavigatie is extra nauwkeurig en meet niet alleen afstand maar ook hoogte en calorieverbruik. Fanatieke sporters kunnen het navigatiesysteem zelfs aan een hartslagmeter koppelen.

Nog beter, maar helaas ook duurder, is de Garmin Edge 1000 serie (bijv. Garmin Edge 1030 GPS navigatie fiets). Een luxere versie met bijvoorbeeld een accu met hogere capaciteit. Handig voor een fietsvakantie.


Foto: Garmin GPS navigatie fiets


Onderwerp:
GPS navigatie voor op de fiets is beter geschikt voor gebruik op de fiets dan een gewoon mobiel navigatiesysteem voor de auto of dan fietsnavigatie op de mobiele telefoon. Zo heb je met een Garmin Edge GPS fiets navigatiesysyeem toegang tot 30 miljoen fietsroutes. 
-->