Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » GPS navigatie fiets

GPS navigatie fiets

Een navigatiesysteem voor in de auto kent iedereen, maar er is ook GPS navigatie voor op de fiets. Deze fiets navigatiesystemen wijzen je de weg over wegen die voor fietsers toegankelijk zijn.Wel over fietspaden dus, maar niet over snelwegen. Er komen steeds meer van deze fiets navigatiesystemen op de markt.

Het voordeel van een navigatiesysteem op de fiets is dat je natuurlijk niet naar de weg hoeft te zoeken, maar de fietsnavigatie brengt je ook vaak op mooie wegen. De fietsnavigatie stuurt je namelijk niet over de bekende grote wegen maar ook over veel kleinere binnenwegen. De GPS weet immers altijd en overal de weg!

Garmin en VDO maar ook minder bekende fabrikanten als Satmap en Xplova maken deze navigatiesystemen voor op de fiets.

Tip: Garmin Edge 800
Het meest populaire navigatiesysteem voor op de fiets is de Garmin Edge 800. Deze fietsnavigatie is voorzien van een touchscreen wat makkelijk op de fiets te bedienen is. Deze fietsnavigator doet heel wat meer dan alleen de weg wijzen. Je kunt er ook fietsroutes voor downloaden. Op Garmin Connect staan 30 miljoen fietsroutes uit de hele wereld.

Fietsroutes kun je ook zelf op de computer uitstippelen en daarna naar je navigatiesysteem sturen.

De GPS ontvanger van de Garmin Edge 800 fietsnavigatie is extra nauwkeurig en meet niet alleen afstand maar ook hoogte en calorieverbruik. Fanatieke sporters kunnen het navigatiesysteem zelfs aan een hartslagmeter koppelen.

-->