Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietskratten voor op de transportfiets of voordrager

Fietskratten voor op de transportfiets of voordrager

Een fietskrat op je fiets staat stoer en trendy, en het is ook nog eens reuze praktisch. Je neemt namelijk makkelijk veel boodschappen en andere spullen mee in zo´n fietskrat.


Er zijn vele soorten fietskratten, bijvoorbeeld van kunststof, van hout en gevlochten fietskratten. Hier een overzicht.


Kunststof fietskrat
Meest bekend is de kunststof fietskrat. Deze plastic fietskrat is leverbaar in tal van kleuren waarbij vooral de zwarte fietskrat en roze fietskrat erg populair zijn. Kunststof fietskratten zijn er echter in alle mogelijke kleuren zoals oranje, groen, lime, turquoise, geel en blauw.

Je hebt plastic fietskratten die er uit zien als een mand. Onder meer Basil maakt zo'n model fietskrat. Andere kunststof fietskratten zien er meer uit als een boodschappenkrat zoals de plastic fietskrat van Kerri.

Gevlochten fietskrat
Heel mooi zijn de gevlochten fietskratten. Deze doen sterk aan fietskratten denken, maar hebben de maten en het formaat van een fietskrat. Gevlochten fietskratten hebben vaak vrolijke kleurcombinaties.Een gevlochten fietskrat is gemaakt van hetzelfde materiaal als waar vaak loungesets voor in de tuin van gemaakt worden. Een gevlochten tuinkrat is dus ook tegen weer, regen en wind bestand.

Houten fietskrat
De meest echte fietskrat is een houten fietskrat. Vaak zijn deze vormgegeven als een klassiek houten kistje, maar ze zijn wel sterk en uitstekend geschikt voor het vervoeren van spullen.
Veclo maakt houten fietskratten die heel stoer staan op een transportfiets. Deze kratten worden in Nederland met de hand gemaakt van pallet-resthout. Dankzij gaatjes aan de onderkant blijft er geen water in de houten fietskrat staan.

Fietskrat bevestigen
Fietskratten worden meestal vast gemonteerd op de voordrager van een transportfiets. Hiervoor wordt bevestigingsmateriaal meegeleverd of de fietskrat kan gewoon met huis tuin en keukenmateriaal op de transportfiets of andere fiets met voordrager worden bevestigd.

Zie ook: Alle informatie fietskratten


Onderwerpen:
Heb je een transportfiets of een andere fiets met voordrager, dan heb je ook een fietsmand of fietskrat nodig. Hier kijken we naar de beste fietskratten voor op deze voordrager. De mooiste en beste fietskratten voor op je transportfiets, met de beste winkels om een fietskrat goedkoop online te kopen.

-->