Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Fietsdragers achterop, ook zonder trekhaak

Fietsdragers achterop, ook zonder trekhaak

De meeste fietsdragers voor achterop de auto maken gebruik van de trekhaak. Maar dat is niet altijd het geval.


Er zijn ook fietsdragers die je achterop de auto kunt bevestigen als je helemaal geen trekhaak hebt.

Deze fietsdragers zijn er zowel voor auto's met een afgesloten kofferruimte (sedan) als voor auto's met een derde of vijfde deur (hatchback).

Bij gebrek aan een trekhaak wordt er gebruik gemaakt van snelbevestigingen die je op verschillende plekken aan de auto bevestigd. Deze snelbevestigingen zijn voorzien van rubberen beschermstrips om te voorkomen dat de auto daarbij beschadigingen oploopt door het schuren van de fietsdrager achterop de auto.

Dat deze constructie niet minder stevig en veilig is als een drager op de trekhaak wordt wel bewezen door het feit dat je op sommige van deze fietsdragers wel vier fietsen kan meenemen.

Het is verplicht dat je bij een fietsdrager de kentekenplaat en de verlichting goed kan zien. Daarom zijn worden veel achterdragers die de trekhaak niet gebruiken hoog op de auto geplaatst, zoals het geval is bij de Thule fietsdrager op de foto bovenaan dit artikel.

Vooral fabrikant Thule levert veel van deze fietsdragers waarvoor geen trekhaak nodig is. Natuurlijk kun ook gebruik maken van een fietsdrager voor op het dak maar hiervan is niet iedereen gecharmeerd.

-->