Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Cruiser fietsen

Cruiser fietsen

Je hebt fietsen die heel praktisch zijn en je hebt fietsen waarop je graag rijdt omdat ze hip zijn en een bepaalde lifestyle uitstralen.

De cruiser is een trendy fiets die in de tweede categorie valt.

Een cruiser (of beach cruiser) is een sportieve hippe fiets. Het model wordt gekenmerkt door de rechtop zittende houding van de berijder en (bij de originele cruiser) een relatief zwaar stalen frame. Tussen 1930 en 1960 was de cruiser het meest populaire model fiets in de Verenigde Staten. De laatste jaren maakt de cruiser fiets zijn comeback als trendy retro fiets.

De cruiser fiets werd ooit in de crisisjaren ontwikkeld als een stevige betaalbare fiets voor de jeugd. De bestaande fietsen waren in de jaren 30 voor hen vaak onbetaalbaar. De eerste cruiser, de Schwinn B-10E Motor, leek sterk op een motorfiets uit die tijd. Iets dat je nog steeds terug ziet in de cruisers van deze tijd.Nadat het model na de jaren 50 min of meer uit het straatbeeld verdween maakte de cruiser fiets in het midden van de jaren 90 zijn comeback. Het was opnieuw het fietsmerk Schwinn dat aan de basis stond van de cruiser. Ze brachten nieuwe cruisers uit om het 100 jarig bestaan van het fietsmerk te vieren.

De huidige cruisers kennen nog steeds de rechtop zittende houding van de berijder en het kenmerkende grote zachte cruiser zadel. Deze fietsen zijn echter veel comfortabeler dan de oude modellen, en zijn meestal voorzien van versnellingen, spatborden, handremmen.
-->