Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Strida vouwfietsen

Strida vouwfietsen

Strida heeft de vouwfiets opnieuw uitgevonden. Sinds het Britse merk in 1987 met zijn eerste revolutionair vormgegeven vouwfiets kwam zijn er vele modellen uitgebracht.Allemaal volgens het originele Strida concept.

De Strida vouwfietsen hebben een uniek aluminium A-frame dat totaal afwijkt van de vouwfietsen van andere merken. Ook is de manier van inklappen en dragen uniek. Je vouwt hem in 10 seconden in of uit en draagt hem als een soort paraplu bij je.

De Strida fietsen zijn goedkoop online te koop bij de beste winkels om een vouwfiets te kopen.

Door het unieke ontwerp van deze vouwfiets zit je bij de Strida rechtop en heb je zo een perfect zicht op je omgeving. Dit, de goede schijfremmen, het sterke frame en andere goed doordachte onderdelen maken de Strida tot een zeer veilige vouwfiets.Vermeldenswaardig is verder de aandrijfriem waarover de Strida beschikt. Deze schone riem vervangt de vettige ketting waarover andere vouwfietsen beschikken. Deze kevlar aandrijfriem gaat wel 60.000 kilometer mee. Dat zijn aardig wat kilometers om op een vouwfiets af te leggen!

Strida levert de vouwfiets in verschillende modellen. Het basismodel is de Strida LT die zo'n 580 euro kost. Andere modellen zijn de Strida SX en de Strida MAS.


Bekijk hier boven vooral eens de mini-documentaire over de eerste Strida vouwfiets. Hoewel dit model inmiddels verouderd is geeft het toch een goed beeld van deze unieke vouwfietsen.
-->