Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , , » Sparta Country en Sparta Country Tour

Sparta Country en Sparta Country Tour

Sparta Country Tour

Officieel is de Sparta Country een stadsfiets. Maar nooit was deze benaming minder op zijn plaats dan bij deze allround fiets met een sterke "plattelands uitstraling".

Je zou de Sparta Country een omafiets kunnen noemen gezien zijn klassieke vormgeving. of een transportfiets gezien zijn voordrager met rieten mand. maar een stadsfiets??? We houden het maar op dorpsfiets.

Sparta levert de Sparta Country in drie varianten. De eerste twee zijn de gewone Country en de Sparta Contry Tour. Van deze beide dorpsfietsen vind je hier de prijzen en specificaties. De derde versie is de Sparta Country Tour Electric, een elektrische versie van de Sparta Country Tour.

Sparta Country

In alle gevallen is het een elegante klassieke fiets met jasbeschermers, bruine lederlook handvatten, een bruin lederlook zadel en een bruin rieten mandje. De country is zwart gelakt, de Country Tour is beschikbaar in de kleuren zwart, bruin en wit.

De Sparta Country Tour beschikt over een stevige voordrager met grote mand. De Country over een kleinere mand zonder voordrager. Een achterdrager is optioneel bij te bestellen.

Het frame is van licht aluminium waardoor de fiets maar zo'n 21 kilo weegt. Stuurpen, zadelpen en voorvork zijn allemaal vast. Voor heeft deze trendy fiets rollerbrakes, wat erg veilig is omdat deze remmen niet kunnen blokkeren.

Ook standaard op alle Sparta Country modellen zijn drie versnellingen ( Sturmey Archer op de standaard Country, Shimano Nexus op de Sparta Country Tour) en betterijverlichting voor en achter.

Zie ook: Meer omafietsen
-->