Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Gazelle Chamonix

Gazelle Chamonix


De Gazelle Chamonix is een mooie stevige allround fiets van Gazelle die niet alleen leverbaar is als Chamonix Pure en als Chamonix Plus, maar ook in deze versies als elektrische fiets. Voor dames en voor heren.
Kijk hier voor de prijzen en modellen van de Gazelle Chamonix

De Gazelle Chamonix heeft zeven versnellingen (Shimano Nexus) en rollerbrakes voor en achter. Een naafdynamo zorgt ervoor dat je zonder trapweerstand de verlichting van stroom kunt voorzien. Een stevige bagagedrager is op de Gazelle Chamonix aanwezig evenals een  veilig Axa Defender fietsslot met anti-diefstalchip om dit kostbare bezit te beschermen.

Gazelle Chamonix Pure
De Chamonix Pure is de basisversie uit deze serie fietsen. De Pure is zoals alle Gazelle Chamonix modellen een comfortabele fiets omdat de fiets helemaal naar uw ideale houding is in te stellen. Zelfs de handvatten zijn instelbaar. De kettingkast van de Gazelle Chamonix Pure beschikt over een geïntegreerde kettingspanner.

Gazelle Chamonix Plus
De adviesverkoopprijs van de Plus ligt 150 euro hoger. Maar in de winkels is dit verschil minder groot (kijk in het bovengenoemd overzicht voor de veel lagere winkelprijzen). Maar wat verklaart deze hogere prijs.

Het verschil zit hem in luxe en comfort. Het belangrijkste verschil is dat de Gazelle Chamonix Plus over een verende voorvork beschikt. Daardoor fietst de Plus plezieriger dan de Pure. Verder heeft de Gazelle Chamonix Plus een beter zadel (Selle Royal Coast RVL Special), een geïntegreerde FenderLight koplamp en een luxer B-Vision achterlicht. Deze verlichting maakt de Gazelle Chamonix Plus gewoon mooier.

Gazelle Chamonix Pure Innergy
De Gazelle Chamonix is ook als elektrische fiets verkrijgbaar. Ook hier heet het basismodel Pure. Qua uitrusting is de Pure Innergy te vergelijken met de gewone Pure. De accu van de Gazelle Chamonix Innergy heeft een bereik tot 90 kilometer, maar optioneel kan de Chamonix Innergy worden voorzien van een accu die wel een actieradius heeft tot 120 kilometer onder optimale omstandigheden.

Gazelle Chamonix Xtra Innergy
Het luxere model van de Gazelle Chamonix Innergy heet geen Plus maar Xtra. Deze heeft naast een rotatiesensor ook een trapkrachtsensor waardoor hij betere trapondersteuning biedt. Verder zijn de bovengenoemde verschillen tussen de Pure en Plus van toepassing.

Kijk hier voor de prijzen en modellen van de elektrische versies van de Gazelle Chamonix
-->