Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » De beste vakantiefiets

De beste vakantiefiets


Wat is de beste fiets om mee op vakantie te gaan? Wij zijn onder de indruk van de Giant Expedition, een stevige maar licht rijdende fiets met veel sport onderdelen en voorzieningen.

De Giant Expedition is een fiets die moeilijk in een hokje kan plaatsen (figuurlijk dan). Het is een terreinfiets en een sportfiets één. Maar heeft ook wel weer iets van een stadsfiets. Giant heeft deze fiets echt ontworpen voor mensen die lange reizen met de fiets willen maken, en die daarbij niet altijd voor de geasfalteerde wegen kiezen.

Kijk hier voor de actuele laagste prijzen alle Giant fietsen

Het Aluxx frame van de Giant Expedition is zeer stijf en is met 15,6 kilo heel licht, Zowel de voorvork als de zadelpen zijn ongeveerd. Dat rijdt minder comfortabel op de weg maar is juist weer beter op moeilijker terrein.

Dat de Giant Expedition een echte reisfiets / vakantiefiets is blijkt wel uit de vele ruimte voor tassen. Zelfs voorop zit een houder voor een grote tas en  achterop zijn de spaken beschermd tegen verdwaalde tassen en andere bagage. Een dubbele bidonhouder zorgt voor voldoende drinken tijdens lange fietsreizen.

De versnellingen zijn Shimano LX / XT (op de Giant Expedition LT1) of Shimano Alivio / LX (op de Giant Expedition LT2). Ook de naven op de LT2 zijn van Shimano met Desc remmen. De LT1 heeft Giant Root SL remmen.

De Giant Expedition staat op Schwalbe Marathon Plus banden en de berijder zit op een comfortabel Selle Royal Look'in zadel. De verlichting voor krijgt stroom van een naafdynamo, het achterlicht werkt op een batterij.

Wie een fiets zoekt die optimaal presteert tijdens fietsvakanties heeft aan de Giant Expedition de beste koop.

Zie ook:
-->