Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Telegraaf test beste elektrische fiets 2011

Telegraaf test beste elektrische fiets 2011

De Telegraaf heeft elektrische fietsen getest. De beste elektrische fiets van 2011 was volgens De Telegraaf verbazend genoeg de Koga E-Runner. Verbazend omdat deze peperduur is (2.999 euro) en omdat de accu het tijdens de test maar 34 kilometer volhield.Wat ons betreft twee redenen om een fiets zeker niet te laten winnen. Hoe fijn deze ook fietst.

Over het algemeen was de ranglijst van de elektrische fietsentest van De Telegraaf vrijwel gelijk aan de ranglijst op prijs. Hoe duurder de fiets, hoe beter hij er over het algemeen afkomt. De prijs / kwaliteit verhouding lijkt daarom niet echt meegespeeld te hebben. Jammer, want niet iedereen wil 2.800 tot 3.000 euro betalen voor één enkele fiets.

Een goede elektrische fiets voor heel veel geld maken is ook minder moeilijk dan een voordelige fiets van goede kwaliteit ontwikkelen. Wat dat betreft scoort de Union Switch goed met 3 sterren voor een prijs van 1699 euro. Een andere uitzondering op het beste=duurste lijstje (maar dan in negatieve zin) is de Antec Vela, met 2 sterren voor 2.149 euro.

Echt goedkope elektrische fietsen zoals de Van Speijk (899 euro, made by Union) heeft De Telegraaf helaas niet getest. Kennelijk zijn deze fietsmerken commercieel minder interessant voor de krant.

Lees hier onze reviews van elektrische fietsen
-->