Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Preview: Kalkhoff Impulse

Preview: Kalkhoff Impulse

De Duitse fietsfabrikant Kalkhoff komt als eerste met een elektrische fiets die is voorzien van zowel een middenmotor als een terugtraprem. Elektrische fietsen met terugtraprem bestaan al langer. Maar dat zijn altijd fietsen met de elektromotor in het voorwiel.

Nou is het voorwiel niet de ideal plek voor de motor, al is dat wel de plaats waar het gros van de elektrische fietsen de motor heeft. Wie er echter op staat dat de motor in het achterwiel zit (wat lekkerder stuurt omdat je het idee hebt geduwd te worden in plaats van te worden getrokken) heeft tot nu toe genoegen moeten nemen met handremmen. Helaas voor de aanhangers van de terugtraprem.


Maar Kalkhoff gaat nu dus komen met een elektrische fiets met terugtraprem en een motor die in het middengedeelte van het frame is geplaatst. En niet alleen een terugtraprem. De Kalkhoff Impulse die binnenkort op de markt komt heeft ook nog eens twee handremmen. Goed nieuws voor wie zweert bij een terugtraprem, maar de Kalkhoff Impulse zal veel meer nieuws gaan bieden. Een beter motormanagement, een kleinere motor, meer sensoren (en dus soepeler rijden en meer hulpstanden) en een actieradius van niet minder dan 100 kilometer.

Kalkhoff's moederbedrijf Derby Cycle zal deze technieken niet alleen op Kalkhoff elektrische fietsen, maar ook op modellen van Raleigh gaan toepassen. Wat dat allemaal gaat kosten is echter nog noet bekend (maar dit worden geen goedkope elektrische fietsen). Evenmin is bekend wanneer deze fietsen in de winkel staan.
-->