Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Heart Support Module (HSM) op de Sparta ION

Heart Support Module (HSM) op de Sparta ION


De Heart Support Module (HSM) is een opmerkelijke optionele uitbreiding op de Sparta ION elektrische fiets. Dit systeem laat de mate van de elektrische trapondersteuning afhangen van de hartslag van de berijder van de elektrische fiets.De fietser kan op het bedieningsdisplay de gewenste hartslag instellen. Het HSM systeem past de elektrische trapondersteuning aan deze hartslag aan. Gaat het hart te snel kloppen, dan wordt de elektrische ondersteuning opgevoerd. Neemt de hartslag weer af, dan wordt de ondersteuning ook weer minder sterk.

Zo wordt continue de hartslag in de gaten gehouden en wordt de elektrische trapondersteuning ook continue daarop aangepast. Zelf de ondersteuning aanpassen is ook niet of nauwelijks meer nodig. Hoogstens als er een stijle helling opduikt.

De communicatie tussen de hartslagmeter en de fiets gebeurt draadloos. Daarvoor zit er op het stuur een draadloze HSM ontvanger. Op het display van de Sparta ION wordt de hartslag getoont. De Heart Support Module (HSM) maakt van de Sparta ION een cardio-fitness apparaat op twee wielen.

Meer informatie en aanbiedingen van Sparta fietsen
-->