Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Gratis fietsroute: Lieren-Loenen (Regio Apeldoorn)

Gratis fietsroute: Lieren-Loenen (Regio Apeldoorn)

Een pittige fietsroute. Niet alleen door de afstand van 38 kilometer, maar ook door de soms pittige heuveltjes. De schilderachtige omgeving is echter alle inspanningen waard.

De fietsroute begint in Lieren, vlak onder Apeldoorn. Het is een dorpje met nauwelijks 600 inwoners. Deze wonen niet zelden in een mooi Saksisch boerderijtje.

Al in het begin van de route is er een bezienswaardigheid die u eigenlijk niet mag missen. VSM-museumcomplex zijn stoomlocomotieven, diesellocs, ruituigen en treinstellen te zien die door 160 vrijwilligers draaiend worden gehouden. In de zomermaanden kan hier een met een stoomlocomotief een tochtje over het traject Apeldoorn - Dieren worden gemaakt.

Bij Loenen is de grootste waterval van Nederland te vinden. Een bezoekje waard, al zijn de trapsgewijze 15 meter niet te vergelijken met een buitenlandse waterval.

Andere bezienswaardigheden die gepasseerd worden zijn Kasteel Ter Horst, het Apeldoorns Kanaal, de originele papierfabriek De Middelste Molen (waar sinds 1622 papier wordt gemaakt) en heel veel schapen.

Download deze gratis fietsroute
-->