Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Goedkope fietsen: Montego fietsen

Goedkope fietsen: Montego fietsen


Montego is een Nederlands fietsenmerk dat tientallen modellen fietsen levert. Toch is Montego een stuk minder bekend dan bijvoorbeeld Gazelle of Batavus. Montego is dan ook een stuk jonger.


Let op! 
Door een faillissement van fabrikant Montone Cycling zijn Montego fietsen niet meer leverbaar. 
In 2004 kwam het merk Montego pas op de markt. Door stadsfietsen met een bijzonder goede prijs/kwaliteit verhouding aan te bieden groeide het merk echter zeer snel, en heeft het inmiddels veel dealers. Ook het assortiment Montego fietsen groeide mee.

Montego maakt tegenwoordig namelijk veel meer fietsen dan alleen stadsfietsen. Ook voor moederfietsen, hybride fietsen, elektrische fietsen, kinderfietsen of een BMX kun je nu bij Montego terecht.


Montego Liberty moederfietsen
Heel populair zijn de Montego Liberty moederfietsen. Dit zijn stevige degelijke moederfietsen met een lage en brede instap, veel ruimte voor kinderzitjes en boodschappen, een breed stuur, een dubbele standaard en krachtige veilige Shimano rollerbrakes.

Montego elektrische fietsen
In opkomst zijn de Montego elektrische fietsen. Ze leveren twee modellen, de Montega Elan Acere en de Montego Elan Nexus. Deze eletrische fietsen worden net boven de 1.000 euro aangeboden en zijn daarmee veel goedkoper dan concurrerende elektrische fietsen met een gelijke kwaliteit.


Montego stadsfietsen
De meeste Montego fietsen zijn nog altijd stadsfietsen of urban fietsen. Deze Montego fietsen voor dagelijks gebruik zijn allen van goede kwaliteit en relatief goedkoop. Montego levert wel zo'n 20 verschillende modellen.

Montego kinderfietsen
Montego levert kinderfietsen voor jongens en meisjes in de formaten 12 inch, 16 inch, 20 inch en 24 inch. Voor meisjes is er ondermeer de Montego Wild Rose, de Montego Free Spirit en de Montego Mimi. Jongens hebben de keuze uit onder andere de Montego Scout en de Montego Lizard.

Montego fietsen zijn niet langer beschikbaar door het faillissement van de fabrikant. Zie de eerder genoemde link met alternatieven voor andere goede goedkope fietsen.
-->