Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Elektrische fiets - Afneembare of vaste accu?

Elektrische fiets - Afneembare of vaste accu?

Één van de belangrijkste keuzes die u moet maken bij het kiezen van een elektrische fiets is of u gaat voor een elektrische fiets met een afneembare accu of een elektrische fiets waarbij de accu in het frame is ingebouwd. Onderschat deze keuze niet!Op het eerste gezicht is de fiets met de ingebouwde accu de meest interessante optie. Zo'n elektrische fiets waarbij je de accu niet ziet is toch veel mooier dan zo'n fiets met een 'broodtrommel' onder de bagagedrager. Maar kijk uit, een fiets met een afneembare accu heeft absoluut zijn voordelen als het op opladen van de accu aankomt.

Een fiets met ingebouwde accu moet je altijd naar een stopcontact toebrengen. Als u thuis een stopcontact in de garage heeft is dat geen enkel probleem. Maar hoe gaat dan op vakantie in een hotel of vakantiehuisje? Een afneembare accu kan je veel makkelijker bij ieder willekeurig stopcontact opladen.

En een niet te onderschatten probleem is het gewicht van de accu. Een accu weegt een paar kilo, en dat kan een probleem worden als u twee elektrische fietsen met accu op een fietsendrager plaatst. Bij een afneembare accu legt u gewoon de accu in de achterbak of op de achterbank.

En als u een keer wilt fietsen zonder elektrische trapondersteuning, bijvoorbeeld voor een boodschap, kunt u de extra kilo's gewoon thuislaten.

Kortom een mooi in het frame ingebouwde accu heeft wel zijn prijs.

-->