Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Elektrische fiets met uitneembare of afneembare accu

Elektrische fiets met uitneembare of afneembare accu

Elektrische fietsen met een vaste accu (die je niet van de e-bike kunt halen) komen nauwelijks nog voor. Tegenwoordig heeft bijna iedere elektrische fiets een uitneembare of afneembare accu.


Een uitneembare accu of afneembare accu is belangrijk bij een elektrische fiets. Het is belangrijk dat de fietsaccu naar binnen kan worden genomen om daar op te laden.

Het is niet alleen veel makkelijk op de accu naar binnen te nemen om deze op te laden, maar het is ook veel beter voor de fietsaccu. Een accu kan namelijk heel slecht tegen kou. Als je de accu niet van de fiets kan halen zal hij de hele winter vaak in de kou moeten doorbrengen. Veel accu's overleven dat niet.

Meer informatie: Zo doe je langer met je fietsaccu.

Traditioneel zit de accu bij Nederlandse elektrische fietsen vaak zichtbaar onder de bagagedrager. Steeds vaker wordt de accu echter onzichtbaar in het frame verwerkt. Maar dat betekent niet dat de accu niet van de fiets gehaald kan worden. Bij een goede elektrische fiets kun je de accu dan makkelijk los klikken en mee naar binnen nemen.

afneembare accu frame sparta fiets


Afneembare accu frame Sparta elektrische fiets


Dat is fijn, want zo'n elektrische fiets waarbij je de accu niet ziet is toch veel mooier dan zo'n fiets met een 'broodtrommel' onder de bagagedrager. 

Meer informatie: Accu in frame of onder bagagedrager?


Zie ook:

Onderwerp:
Elektrische fietsen met een accu die niet uitgenomen of afgenomen kan worden komen nauwelijks nog voor. Tegenwoordig heeft bijna iedere e-bike een uitneembare accu of afneembare accu. Daarbij maakt het niet uit of de accu onder de bagagedrager of in het frame van de elektrische fiets zit.

-->