Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Levensduur accu elektrische fiets

Levensduur accu elektrische fiets


Hoe lang gaat een accu van een elektrische fiets mee? Fietsfabrikant Gazelle geeft hier informatie over de levensduur van de accu.

De accu's zoals Gazelle deze voor zijn elektrische fietsen gebruikt gaan 600 volledige ontladingen mee. Daarna neemt de capaciteit af tot 80 procent. Als u een accu gedeeltelijk leegrijdt en weer oplaadt telt die ontlading slechts voor dat deel mee. je kan dus ook zeggen dat de accu 1.200 keer half legen gereden kan worden voor de capaciteit achteruit gaat.

Gazelle adviseert echter om de accu van een elektrische fiets minimaal één keer per maand de accu helemaal leeg te rijden. Anders neemt de capaciteit sneller af en moet je op een gegeven moment een nieuwe fietsaccu aanschaffen.

Een accu kan het beste opgeladen op een vochtvrije plaats opgeslagen worden. Maar u kan hem ook in de elektrische fiets laten (mits deze droog staat).

Als u een accu twee dagen niet gebruikt schakelt deze automatisch in de spaarstand waarbij deze geen energie meer gebruikt. De accu komt weer tot leven als hij in de fiets geplaatst wordt of (als de accu al in de elektrische fiets zit) hij gebruikt wordt. Dat gebruiken kan ook het aanschakelen van de verlichting zijn.

Hier vind u meer informatie over elektrische fietsen 
-->