Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Het display van een elektrische fiets

Het display van een elektrische fiets


Een elektrische fiets beschikt vrijwel altijd over een display op het stuur. Waar dient dit display voor, en wat kun je er op aflezen?


Dat verschilt heel erg per model fiets en per merk. Bij een Sparta elektrische fiets zijn er bijvoorbeeld wel 16 verschillende functies af te lezen.

Met afstand de belangrijkste functie van het display is dat je kunt zien hoeveel stroom er nog in de accu zit en hoeveel kilometer je bij benadering nog met trapondersteuning kunt afleggen.

Daarnaast bieden fietsfabrikanten vaak de nodige extra informatie aan op het display. Zo zitten er vaak een thermometer en een klok ingebouwd om de tijd en de temperatuur aan te geven en bevat het display soms een volwaardige fietscomputer met kilometerteller, gemiddelde en maximale snelheid, rittijd en meer.

Het display is vaak gekoppeld aan de elektrische ondersteuning van de fiets. Je kunt dan ook aflezen welke mate van trapondersteuning je krijgt, en kunt eventueel via knoppen op het display doorschakelen naar een ander ondersteuningsniveau.

Hier vind u meer informatie over elektrische fietsen 
-->