Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Gratis fietsroute Hazelbekke en Beneden-Dinkeldal

Gratis fietsroute Hazelbekke en Beneden-Dinkeldal

Hazelbekke en Beneden-Dinkeldal zijn twee natuurgebieden in het oosten van Twente, tegen de Duitse grens. Deze gratis fietsroute van 25 kilometer voert door beide natuurgebieden.

Hazelbekke
Hazelbekke dankt zijn naam aan de Hazelbeek, en deze typisch Twentse beek is weer genoemd naar de vele hazelaars die langs de beek staan.

Natuurmonumenten is eigenaar van het natuurgebied Hazelbekke. Deze organisatie werkt er aan het originel beekgebied met al zijn planten en dieren weer in oude staat te herstellen.


Beneden-Dinkeldal
Het nabij gelegen Beneden-Dinkeldal volgt de loop van de rivier De Dinkel. Het dal bestaat uit weilanden die bij hoog water deels onder water staan en loofbosjes langs de rivier.

De ondieptes in het water en vochtige weilanden trekken veel weidevogels en moerasvogels aan zoasl de watersnip, de grutto, de wulp, de tureluur en de karekiet terwijl de loofbosjes vogels als het roodborstje, de zanglijster, vinken en de wielewaal aantrekken. Al met al is het Beneden-Dinkeldal zeel vogelrijk.

Fietsroute (25 km)
De fietsroute start bij de Cosmos Sterrenwacht nabij Lattrop en gaat door het Beneden-Dinkeldal en het Oud-Ootmarsumerveld naar Hazelbekke. Voor Vasse buigt de route terug en gaat via Ootmarsum wederom het Beneden-Dinkeldal in.

Het is een mooie route door een open landschap dat door vele weilanden en langs water voert.

Hier vindt u gratis de fietsroute
-->