Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Goedkope fietsen: Hollandia fietsen

Goedkope fietsen: Hollandia fietsen


Hollandia is een (de naam zegt het al) Hollands fietsmerk dat voordelige fietsen voor de Nederlandse markt maakt. Hollandia fietsen zijn oer-Hollandse transportfietsen en omafietsen, maar ook moderne stadsfietsen en e-bikes.


Hollandia fietsen en hun prijs

Kijk bij de aanbiedingen van Hollandia fietsen voor de modellen en prijzen.Voordelige Hollandia fietsen 

Hollandia fietsen zijn zeer betaalbaar. Goedkoop vaak zelfs, want zo biedt het merk online een Hollandia elektrische fiets (net) onder de 1.000 euro aan. Een gloednieuwe Hollandia transportfiets heb je online al onder de 300 euro.


Hollandia Travel

Veel keuze uit Hollandia fietsen

Het aanbod aan Hollandia fietsen is heel divers en breed. We zien diverse transportfietsen zoals de trendy Hollandia Feelgood en de eveneens hippe Hollandia Colorful (beide speciaal voor dames) en de klassieke Hollandia Royal Transport.

De Hollandia Cava is een echte moderne stadsfiets en de Hollandia Mobilit is een variant daarvan die is voorzien van een Bafang voorwielmotor.

En zo zijn er nog meer Hollandia fietsen zoals de Hollandia Olé Guapa moederfiets, de Hollandia MiMo e-bike en de Hollandia Student omafiets.


Hollandia MiMo


Al deze fietsen zijn met zorg gemaakte fietsen van goede kwaliteit. Samengesteld uit onderdelen van goede merken.

Geschiedenis Hollandia fietsen

Hollandia is een merk met een rijke historie die teruggaat tot 1886. Alleen werden er toen nog geen fietsen gemaakt maar stoommachines en gasinstallaties. Al snel kwamen echter de eerste Hollandia fietsen. Dat waren van die antieke fietsen met een mega-groot voorwiel (een hoge bi fiets) en driewielers. Hollandia maakte zelf fietsen, maar in eerste instantie importeerde ze ook fietsen uit Engeland.


Hollandia Cava

In de loop der tijd werden meerdere merknamen gebruikt voor de zelf geproduceerde fietsen. Naast Hollandia was dat Eysink (de naam van de oprichter). De fietsen waren zo'n succes dat men in 1895 begon met serieproductie, er werden toen al 12 verschillende modellen geproduceerd .

Vandaag de dag is dat aantal nog groter en is het inmiddels in Deventer gevestigde Hollandia helemaal in fietsen gespecialiseerd.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbevolen winkels voor al deze mooie Hollandia fietsen tegen een lage prijs.

Foto's: Hollandia Fietsen


Onderwerpen:
Hollandia fiets, Hollandia fietsen.
-->