Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Tips beste hybride fiets kopen

Tips beste hybride fiets kopen


Door het grote aanbod aan stadsfietsen zou je de hybride fiets bijna vergeten. Maar voor wie zijn fiets ook voor langere afstanden gebruikt blijft de hybride fiets of toerfiets toch de meest interessante optie. Hier meer informatie over hybride fietsen.

Wat is een hybride fiets?

Een hybride fiets is een lichte sportieve fiets die zowel voor dagelijks gebruik als voor lange fietstochten gebruikt kan worden. Het woord hybride betekent kruising, in dit geval is er sprake van een kruising tussen een stadsfiets en een racefiets. Een andere woord voor een hybride fiets is een toerfiets.

Om sportief op een hybride fiets te kunnen fietsen is deze fiets licht van gewicht en voorzien van een groot aantal versnellingen. Maar tevens beschikt hij over de kenmerken van een stadsfiets zoals een bagagedrager, verlichting en een gesloten kettingkast. Een hybride fiets kun je dus zowel sportief en recreatief gebruiken als voor woon/werkverkeer (of als schoolfiets) en voor het doen van de dagelijkse boodschappen.

Wat kost een hybride fiets?

Door alle extra's is een gemiddelde hybride fiets duurder dan een gemiddelde stadsfiets. Maar er zijn ook goedkope hybride fietsen te koop. Vooral als je niet kiest voor een A-merk kan een hybride fiets best voordelig zijn. Kijk bij de aanbiedingen van hybride fietsen voor het aanbod aan toerfietsen van alle merken, zowel A-merken als goedkope merken.


Koga hybride fietsen

Welke fabrikanten maken hybride fietsen?

Want wie maakt hybride fietsen? Nou, bijna alle merken hebben wel hybride fietsen in hun collectie. De bekende merken als Batavus, Koga, Gazelle en Giant, maar ook goedkopere merken. En niet alleen de Nederlandse merken, maar ook de fietsmerken uit het buitenland. Z

o'n hybride fiets is voor het (heuvelachtige) buitenland met zijn lage gewicht en keuze uit vele versnellingen namelijk veel beter geschikt dan een Hollandse stadsfiets.

Tip: Bij de beste fietsen uit de test vind je de best geteste fietsen in alle modellen, waaronder ook de beste hybride fietsen / beste toerfietsen. 

Zijn hybride fietsen ook te koop als elektrische fiets?

Ja, sterker nog, veel elektrische fietsen zijn juist hybrides omdat elektrische fietsen vooral voor recreatief fietsen gebruikt worden, en daar zijn hybrides ook voor bedoeld.  Vooral als je de elektrische ondersteuning uit hebt staan is het erg fijn om te profiteren van het lage gewicht, de sportieve zithouding en de vele versnellingen van een hybride fiets.

Wat zij goede winkels om een hybride fiets te kopen

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen of bij de beste winkels om een fiets te kopen voor hybride fietsen tegen een lage prijs. Door de grote online concurrentie en de transparantie in prijzen zijn fietsen online veel goedkoper. Dat geldt ook voor hybride fietsen. Bovendien is de keuze uit fietsen online veel groter.

Foto bovenaan: Gazelle fietsen


Samenvatting
Wat is een hybride fiets? Dat is een kruising tussen een stadsfiets en een racefiets. Een recreatie fiets, sportieve fiets, toerfiets. Hier boven informatie over goede hybride fietsen, de beste winkels om een hybride fiets goedkoop te kopen, de beste hybride fietsen test en de beste fietsmerken voor zo'n toerfiets.

-->