Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » De 4 motoren van Gazelle elektrische fietsen

De 4 motoren van Gazelle elektrische fietsen

Niet iedere elektrische fiets is hetzelfde. Ook niet per merk. Zo gebruikt Gazelle die verschillende motoren voor zijn elektrische fietsen. Elk met zijn voordelen en nadelen.


De motoren die Gazelle gebruikt zijn de Bosch middenmotor, de Gazelle Impulse, de Gazelle Innergy X2 motor en de standaard Gazelle Innergy motor. Hier informatie over deze motoren.

Gazelle Innergy motor

Bij de meeste elektrische fietsen van Gazelle is de motor in het voorwiel weggewerkt. Bij deze fietsen kun je bijna niet zien dat het een elektrische fiets is. Veel elektrische Gazelles zijn voorzien van de standaard Gazelle Innergy motor. Deze voorwiel motor presteert vooral erg goed op vlak terrein zoals de meeste Nederlandse wegen. Dit is de reden waarom de meeste Nederlandse fietsen met een middenmotor zijn uitgerust. Bij buitenlandse merken is dat veel minder vaak het geval.

De Gazelle Innergy voorwielmotor staat garant voor een maximaal rendement en geluidloos fietsen. Dat laatste is erg belangrijk bij een fietstocht door de natuur. Dan wil je geen motor horen!

Gazelle Innergy X2 motor

De elektrische Innergy X2 motor is de wat krachtigere versie van deze elektrische fietsmotor. De X2 geeft extra kracht en is een aanrader als je wat meer over heuvelachtig terrein fietst. Ook is deze motor 20% lichter wat erg fijn is als je een heuvel op moet. Een goede motor voor wie veel in gebieden als de Veuluwe, in de duinen of op de Utrechtse heuvelrug fietst.

Gazelle Impulse en Bosch middenmotor

Rij je veel rond in Zuid Limburg of maak je uitstapjes naar het buitenland, dan kun je een fiets met middenmotor overwegen. Deze elektrische motor is namelijk nog krachtiger. Gazelle gebruikt twee verschillende middenmotoren bij zijn fietsen. Ze gebruiken een Bosch motor waarbij de accu onder de bagagedrager is weggewerkt en een eigen Gazelle Impulse EM middenmotor. Deze motor zorgt voor een laag zwaartepunt waardoor de fiets heel stabiel op de weg ligt. Dit maakt een elektrische fiets met deze motor net zo wendbaar als een gewone fiets.


Kijk bij de beste winkels voor Gazelle fietsen voor meer informatie en de prijzen van elektrische fietsen met deze motoren.
-->