Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Goedkope opafietsen

Goedkope opafietsen

Omafietsen zijn bijzonder populair, en daar zie je dan ook overal meisjes en vrouwen op rijden. Opafietsen kom je minder tegen, maar toch zijn er diverse Nederlandse fietsmerken die een "Oud Hollandse" opafiets in hun collectie hebben.


Wij kijken hier naar enkele leuke opafietsen. Goedkope opafietsen, want voor zo'n basic fiets hoef je niet veel te betalen.

Een echte opafiets beschikt namelijk niet over een versnellingen, en alleen over een eenvoudige terugtraprem. Kortom, het is een eenvoudige fiets zoals de fietsen waar we vroeger allemaal op reden.

Wel hoort een opafiets sterk en stevig te zijn, en veilig, met een gesloten kettingkast. Een stevige achterdrager hoort ook bij een opafiets. Geen voordrager, want dan wordt het een transportfiets.

Een klapstandaard en snelbinders maken de opafiets compleet, maar deze zijn niet op iedere opafiets standaard aanwezig. Dat geldt ook voor de bruine handvatten en het bruine zadel dat de opafiets zo'n extra klassiek aanzicht geeft. Deze zijn dan ook op veel opafietsen aanwezig.

Kijk bij de aanbiedingen van opafietsen voor enkele goedkope maar goede opafietsen van merken als Stokvis, Swinckels en Matra.

Zie ook: Meer opafietsen
-->