Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Goedkope fietsen: Umit fietsen

Goedkope fietsen: Umit fietsen

Veel fietsen die we in Nederland gebruiken komen uit ons eigen land, maar Umit fietsen komen uit een heel ander land: Turkije. Maar de kwaliteit van Umit fietsen doen niet onder voor die van de goedkope Nederlandse merken.


Umit maakt zowel kinderfietsen als fietsen voor volwassenen. Ook goedkope ATB's zijn in het assortiment Umit fietsen te vinden.

Niet alle Umit fietsen zijn makkelijk in Nederland te vinden, maar diverse grote online fietsenwinkels verkopen goedkoop de fietsen van dit merk. Kijk bij de onderstaande aanbiedingen van Umit fietsen voor de modellen en prijzen bij de Nederlandse winkels.


Ümit Bisiklet is in 1983 opgericht. Hun fietsen zijn steeds vaker in het buitenland te vinden. Ze verkopen deze fietsen onder de naam Umit, maar veel kinderfietsen worden ook onder licentie geproduceerd. Zo maakt Umit ook Hello Kitty fietsen en fietsen onder de labels Monster High, Ben 10, Ninja Turtles, Princess en Transformers.

Mountainbikes en andere fietsen

Populaire Umit fietsen zijn de Umit Kronos, Faster, Blackmount en Camaro (allen mountainbikes),  de Umit Superbomber en Albatros (beide jongensfietsen), de Umit Power (BMX) en de Umit Dreamer (stadsfiets). Ook hebben ze een populaire vouwfiets in hun collectie.

Stadsfiets met 21 versnellingen

Een opmerkelijke Umit fiets is de Umit City's. Zoals de naam al aangeeft wordt deze Umit fiets als een stadsfiets verkocht. Maar het is dan wel een stadsfiets met wel 21 versnellingen. Een andere fabrikant zal zo'n lichte sportieve fiets als hybride in hun folder zetten. Ook opmerkelijk is de zeer lage prijs, zelfs voor een stadsfiets is de Umit City's bijzonder goedkoop. Kijk maar bij de bovenstaande aanbiedingen.

Umit Ventura

Een andere Umit fiets die het vermelden waard is, is de Umit Ventura. Ook deze fiets beschikt over 21 versnellingen. Maar de Umit Ventura (verkrijgbaar in versies voor dames en heren) is meer gericht op lange fietstochten. Met een comfortabel verende voorvork, schijfremmen en een licht maar sterk aluminium frame.

Umit fietsen

Umit Ventura


Ook de Umit Ventura is heel goedkoop geprijsd, in diverse versies waarvan de prijzen al ruim onder de 300 euro starten. Een bijzonder lage prijs voor een hybride fiets.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen voor alle toch al zo goedkope Umit fietsen tegen een extra lage prijs. Je vindt daar de Umit stadsfietsen en hybrides, Umit mountainbikes, Umit kinderfietsen en andere Umit fietsen voor kinderen en volwassenen.
-->