Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietskrat: Tips en informatie

Fietskrat: Tips en informatie


Om optimaal te kunnen profiteren van de mogelijkheden van een transportfiets heb je een goede fietskrat nodig. Daarom hier tips en informatie over de fietskrat.


Online een fietskrat kopen

Een fietskrat kun je goedkoop online kopen. Kijk bij de aanbevolen winkels voor alle prijzen en mogelijkheden. Je vind in dat overzicht ook de beste fietskratten uit de test, de fietskrat top 10 en een fietskrat keuzehulp die je de weg wijst naar de voor jou beste fietskrat.

Hieronder meer informatie over fietskratten in het algemeen.

Soorten fietskratten

Als je een fietskrat of fietsmand voor je transportfiets of omafiets zoekt is er veel keuze. Er zijn kratten en manden van kunststof, riet, hout en metaal. Een fietskrat voor de transportfiets is meestal van kunststof. Zo'n kunststof fietskrat is stevig zodat je zonder problemen een fietstas of een zware boodschappentas in kunt vervoeren.

Het bevestigen van een fietskrat

Een fietskrat kun je bevestigen met een speciale bevestigingsset. Een bevestigingsset van Basil kost circa 6 euro en is eenvoudig met een zestal boutjes aan de voordrager te bevestigen. Dit is niet duur, maar het kan nog goedkoper, namelijk met tie rips. Dit is echter minder sterk en dus minder veilig dan met een echte bevestigingsset.

Goede merken fietskratten

Je kunt een goedkoop kratje op je fiets zetten, maar de kans dat deze snel kapot gaat of lelijk wordt is dan vrij groot. Je kunt beter kiezen voor een fietskrat van één van de betere merken. Dit zijn sterke fietskratten die lang meegaan, mooi blijven en veilig zijn in het gebruik en tijdens het fietsen.

FastRider en Basil zijn de toonaangevende merken voor een fietskrat. Een ander goed merk fietskratten is Kerri.

Zie ook: Alle informatie fietskratten


Onderwerpen:
Hierboven vind je informatie en tips over de beste fietskratten. Plus aanbiedingen van deze goede fietskratten bij de beste online winkels.
-->