Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , , » Darfon fietsen (Votani en BESV)

Darfon fietsen (Votani en BESV)


Darfon is een grote Taiwanese fabrikant van elektrische fietsen die internationaal behoorlijk aan de weg timmert. April 2015 opende ze een Europees hoofdkantoor in Eindhoven. E-bikes van hun merken Votani en BESV zijn ook in Nederland te koop.

Onder de naam Votani en BESV maken ze elektrische fietsen met een middenmotor of voorwielmotor. De motoren zijn van eigen fabrikaat. De fietsen van Votani en BESV zien er mooi en verzorgd uit. Darfon stelt hoge eisen aan het design en de afwerking. Zo zijn de frames van de ebikes stijlvol en zijn de kabels onzichtbaar in het frame weggewerkt.

Kijk bij aanbiedingen van deze fietsen voor een overzicht en de prijzen van de Votani fietsen en BESV fietsen van Darfon.


Informatie Darfon

Fietsen is maar één van de productsoorten van Darfon. Zoals veel Aziatische fabrikanten zijn ze van vele markten thuis. Darfon maakt bijvoorbeeld door computeraccessoires, toetsenborden, headsets, accu's en andere elektronica. Op het gebied van toetsenborden voor laptops is Darfon de marktleider. Wereldwijd heeft Darfon circa 15.000 mensen in dienst.

Voor een Taiwanese fabrikant is de overstap van accu's en elektrische componenten naar Elektrische fietsen geen grote. In 2011 begonnen ze met productie van motoren voor ebikes en na drie jaren gebruikte ze de opgedane kennis voor eigen elektrische fietsen die onder de namen Votani en BESV worden uitgebracht. Votani fietsen zijn daarbij de voordelige elektrische fietsen terwijl de luxe ebikes onder de naam BESV worden verkocht.
-->