Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Cortina Blau en E-Blau. Design stadsfietsen (ook elektrisch)

Cortina Blau en E-Blau. Design stadsfietsen (ook elektrisch)

Een stadsfiets heeft veel te lijden. Vooral in de fietsenstalling. Met de minimalistische Cortina Blau stadsfiets heb je daar minder snel last van. Bovendien is dit een hele hippe stadsfiets, ook elektrisch.

Cortina Blau review

Met de Cortina Blau brengt de Nederlandse fiets fabrikant Cortina namelijk een fiets op de markt die extra bestand is tegen overvolle fietsenrekken, vandalisme en krappe schuurtjes. 

Een echte stadsfiets dus, urbanproof! Met bijvoorbeeld verlichting die helemaal in het frame is geïntegreerd. Met een licht maar sterk aluminium frame en een minimalistisch strak design. 

Als je de Cortina Blau ziet is het meteen duidelijk, aan deze fiets kan niet veel kapot.

Aanbiedingen Cortina Blau

De Cortina Blau is te koop als elektrische fiets (de Cortina E-Blau) en als fiets zonder elektrische ondersteuning. Kijk hier onder voor de aanbiedingen.


Cortina Blau fiets
Cortina Blau herenOok een bagagedrager ontbreekt op de Cortina Blau, al kun je deze wel bijbestellen 

De eerste Cortina Blau was helemaal minimalistisch, want deze Cortina stadsfiets beschikte over een terugtraprem en over automatisch schakelsysteem. Voor schakelen en remmen waren dus geen kabels (die in een fietsstalling kapot kunnen gaan) nodig. 

Dit was echter geen commercieel succes, en de Cortina Blau beschikt tegenwoordig gewoon over handremmen (rollerbrakes) en Shimano Nexus 7 Speed naafversnelling.En dus helaas over diverse kabels bij het stuur.

Cortina E-Blau elektrische fiets

De Cortina Blau kent een e-bike versie. Een coole elektrische stadsfiets met een mooi strak design. Deze Cortina Blau e-bike is voorzien van een Cortina SportDrive middenmotor. 

Cortina e-blau elektrische fiets

Cortina E-Blau elektrisch


Een comfortabele motor voor een stadsfiets, want de middenmotor is van de drie (voorwielmotor, middenmotor, achterwielmotor) de meest comfortabele fietsmotor omdat de kracht van de motor direct op de pedalen wordt gebracht en zodoende één kracht vormt met de kracht van je voeten.

Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je zowel aanbiedingen van de Cortina Blau als van de Cortina E-Blau e-bike.

Onderwerp:
De Cortina Blau is de hippe stadsfiets van Cortina. Deze design stadsfiets is er, als Cortina E-Blau, ook als elektrische stadsfiets in het zelfde hippe trendy design.
-->