Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Cadenz fietsen

Cadenz fietsen


Nederland heeft er weer een nieuw fietsmerk bij. Cadenz Bicycles is een fietsmerk dat zich richt op de sportieve fietser met racefietsen en mountainbikes in het hogere segment. Cadenz fietsen zijn uitsluitend online te koop.

De merknaam Cadenz is afgeleid van cadence (trapfrequentie), maar ook van cadans (ritme). Het logo bestaat uit twee strepen na elkaar en symboliseert het afzien tijdens een klim of demarage, al zal je er ook de wielen van een aanstormend peleton in kunnen zien.

Cadenz CRB02

De nieuwe Cadenz fietsen zijn veelbelovend. Zo is de Cadenz CRB02 meteen al genomineerd voor een Bike Motion Award in de categorie racefietsen. Deze Cadenz racefiets is zeer licht (het frame weegt 800 gram) maar toch stijf en comfortabel. Het is ook een racefiets die er mooi en elegant uitziet, met een slank design. De Cadenz CRB02 is, zoals deze genomineerd is, voorzien van een bijpassende Cadenz Full Carbon Clincher 38 mm wielset en een Shimano Ultegra 6870 DI2 groepset.


Cadenz CHT01

Voor mountainbikers maakt Cadenz de CHT01. Deze grotendeels zelf te configureren mountainbike is gemaakt van hoogwaardig T700 materiaal voor zowel frame als voorvork.-->