Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Alba Scivolo stadsfietsen voor jongeren

Alba Scivolo stadsfietsen voor jongeren


Alba komt met een fiets voor jongeren die uitgekeken zijn op de transportfiets. Het is een modern vormgegeven stadsfiets met wat bredere banden en een comfortabele zit.

Veel jongeren gebruiken een transportfiets, maar worden tijdens het gebruik geconfrontreerd met de nadelen. De voordrager wordt door veel jongeren niet of nauwelijks gebruikt maar is wel heel hinderlijk bij het stallen als er weinig ruimte is. En de dikke banden van een transportfiets geven veel rolweerstand, vooral als de bandenspanning niet goed is.

Een stadsfiets heeft daarom bij veel jongeren de voorkeur.

Daarom beschikken de  Alba Scivolo N3 en Alba Scivolo N8 niet over een voordrager en de banden zijn met een dikte van 4,2 centimeter weliswaar dikker dan gemiddeld, maar net te smal om nadelig te zijn voor de rolweerstand. Het design is door een  jonge kunstacademicus op jongeren afstemd, maar de succesvolle geometrie van de Alba Scivolo is ook bij deze nieuwe versies in takt gelaten.


De Alba Scivolo N3 en Alba Scivolo N8 beschikken over respectievelijk 3 en 8 versnellingen (Shimano) en zijn voorzien van rollerbrakes, cooldisc en een naafdynamo. De prijzen bedragen 549 euro en 699 euro.
-->