Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Haibike Xduro RX beste e-bike van Amerika

Haibike Xduro RX beste e-bike van Amerika

In Amerika verschillen de elektrische fietsen behoorlijk van die in Nederland. Terwijl bij ons de elektrische stadsfietsen de toon aangeven bij verkiezingen en populariteit-polls is op de Interbike vakbeurs in Las Vegas de Haibike Xduro RX elektrische mountainbike gekozen tot de beste ebike van Amerika.



Het is een uitverkiezing met een Nederlands tintje, want het fietsmerk Haibike is eigendom van de Nederlandse Accell Group uit Heerenveen die o.a. ook de merken Batavus, Sparta. Koga en Loekie bezit.

Haibike is een Duits merk van de Accell Group, evenals Ghost en Winora. In veel gebieden in Duitsland, maar ook in Amerika, kun je moeilijk uit de voeten (wielen) met een elektrische stadsfiets. Je hebt dan sportiever materiaal nodig zoals een mountainbike. In bergachtige en heuvelachtige gebieden kom je dan ook steeds meer elektrische mountainbikes tegen. Fietsen waarop je ook als de trapondersteuning uitstaat tegen een heuvel opkomt. Het is dan ook niet vreemd dat zo'n krachtpatser in Amerika tot beste e-bike wordt gekozen.
-->